Hoe vergaat het verleden?
Gastenboek

Gastenboek reactie's: (24)
Plaats een reactie

Door Angela - csidokter.nl op 13-04-2010 om 11:30

Met veel plezier las ik 'anatomie van het gevoel' tijdens mijn studie. Hoewel het zich al enige tijd voor mijn eigen co-schappen afspeelde, was het een absoluut feest der herkenning! Mijn dank daarvoor!
 
 
Door Han op 05-06-2009 om 15:03

Beste Ignace,

Mijn eerste indruk; wat een verademing en wat bijzonder zo veelzijdig als je bent. Ontroerend hoe je in het leven staat en overal wat je op je weg tegenkomt aanpakt om er iets nieuws van te maken op de jouw eigen manier. Als ik je website lees dan lijkt het of ik je al jaren ken omdat je zo vertrouwd overkomt.
Je Chansonboekjes heb ik al een tiental jaren terug gelezen en staan sinds die tijd in de boekenkast, nu realiseer ik me pas dat jij de auteur ervan bent. Nebo heb ik bezocht als student van de Gelderse Leergangen.
Zo zijn er meer overeenkomsten en dwarsverbanden.
Voor iedereen hoop ik dat je nog veel goeds zult doen en maken!

Met vriendelijke groet,

Han Belt
 
 
Door op 27-01-2009 om 14:26

 
 
Door Bruining G.J. op 24-01-2009 om 21:13

ik ben al jaren op zoek naar een chansonniere die jong is overleden (ca. 32 jaar oud aan kanker) en op pere lachaise is begraven ca 1970-80
ik weet haar naam niet meer en zou haar werk graag nazoeken
een van haar liedjes ging ongeveer als volgt: de linker hand weet niet wat de rechter doet ( beeldspraak voor de onzekerheid van een jong meisje)
kunt U mij aan haar naam helpen ?
 
 
Door Bruining G.J. op 24-01-2009 om 21:10

ik ben al jaren op zoek naar een chansonniere die jong is overleden (ca. 32 jaar oud aan kanker) en op pere lachaise is begraven ca 1970-80
ik weet haar naam niet meer en zou haar werk graag nazoeken
een van haar liedjes ging ongeveer als volgt: de linker hand weet niet wat de rechter doet ( beeldspraak voor de onzekerheid van een jong meisje)
kunt U mij aan haar naam helpen ?
 
 
Door Clarence op 14-09-2008 om 19:02

 
 
Door albert visser op 14-05-2008 om 22:44

Geachte heer Schretlen,
Ja ik heb wel iets met de franse taal. Ik mis de franse films en series op de TV uit de jaren 60. Ik kocht deze zomer op de markt in Bayeux een DVD met een paar afleveringen van "Les derniere 5 minutes" met Raymond Souplex als inspecteur Bourel. Ongelooflijk wat een slechte kwaliteit maar wat heb ik er destijds van genoten!
De opstap tot dit verhaaltje is dat ik in het bezit ben van twee boekjes over het franse chanson van uw hand. Was benieuwd of er meer zou zijn en heb even gegoogled en ben zo op uw website terecht gekomen en heb ondekt dat ik nog een boekje mis nl. de tweede bundel:"Voor elk woord een gevoel".
Maar ook ontdekte ik dat er achter de naam van de auteur een veelzijdig mens schuilgaat die nogal wat pijlen op zijn boog heeft en bovendien een smaakvolle website heeft! Een bizondere gewaarwording ruim 25 jaar na aankoop van de boekjes.

Met vriendelijke groet, albert visser (194, Tolbert (bij Groningen).

P.S. In de Volkskrant van donderdag 8 mei 2008 stond een interview met Georges Moustaki. Maar vermoedelijk bent u helemaal niet meer met het franse chanson bezig!
 
 
Door J. van Noort op 10-05-2008 om 22:43

Op zoek naar een e-mailadres om u een hart onder de riem te steken kom ik uit op deze site. Als huisarts in de tijd van Alexander van Es heb ik genoten van deze stukjes en u benijd om uw observatie en schrijversschap.Het artikel in de NRC van Noor Hellman deed me in actie komen om mijn bewondering te laten blijken. De collega die u dit allemaal heeft aangedaan althans in gang gezet moet zelf een probleemgeval zijn. In het ziekenhuis in doetinchem heb ik uw zuster aan mijn bed gehad en met haar over u gesproken.Vr.gr.
 
 
Door herman de monnink op 20-04-2008 om 18:18

dit weekend uw verhaal gelezen in NRC Zatedag etc met als kop de Gitzwarte overheid;

ongelofelijk maar helaas bent u NIET de enige die jarenlang het recht niet krijgt door tegenwerkende instanties; het getuigt van veel kracht om de rug recht te houden darvoor mijn welgemeende waardering;

heb zelf een boek 'Een man tegen de staat' cadeau gedaan aan een ambtenaar die na 7 jaar traineren binnenkort zijn gelijk zal halen, maar wat voor soort gelijk?
het lijkt een staat in de staat, in ieder geval nauwelijks te doen voor de individuele burger; alleen de sterken redden het, maar dan wel met bewezen risico van immuunverzwakking door chronisch verhoogde stress en evt. genetische zwaktes die vroegtijdig hun werk doen....
 
 
Door Karel van Nimwegen op 12-03-2008 om 18:41

Door een tip van een goede vriend van mij "een late roeping" die evenals ik de
beproeving van het priesterschap aan zich voorbij heeft laten gaan, de uitzending van het Vermoeden over Ingnace Schretlen bekeken. Ben onder de indruk van zijn veelzijdigheid, zijn grote creativiteit en het gevoel dat deze man bij mij oproept. Ben zelf vanaf 1956 op de Nebo (intern) 5 jaar bezig geweest met mijn toenmalige ideaal om Redemptorist te worden. Ted Felen was ook mijn tekenleraar waarvan ik tot verwondering van mijn medeklasgenoten onwaarschijnlijk hoge cijfers en bekroningen kreeg voor de tekenopdrachten die ik in die eerste seminariejaren uitvoerde. Bewaar aan Ted Felen, en niet alleen vanwege de hoge cijfers bijzondere herinneringen. Zal zo gauw ik wat meer tijd
heb, die tijd o.a. ook aan het leven en werken van Ignace Schretlen gaan besteden......
Met een welgemeende Nebo-groet,

Karel van Nimwegen

 
 
Door Jan Tillemans op 24-02-2008 om 17:50

 
 
Door s.m.visser op 24-02-2008 om 17:42

Leiden, 24 februari 2008.

Geachte mijnheer Schretlen,

Door het progr.Het vermoeden ben ik u" tegengekomen" en daar erg blij mee. Geen toeval, maar " wat mij is toegevallen"
Uw " heilige tekst" spreekt me ook erg aan evenals de idee : er is altijd iets tussen ...
Hartelijk dank!
Met vr.groet, esem.
 
 
Door thea buijense-sturkenboom op 15-02-2008 om 16:52

lieve cedric,
wat zorg jij vanuit jouw kwaliteit ,
geweldige sites voor jevader.
succes met de INRICHTING......

ignace,prachtige beelden ,
van de expositie in het RIVM.
 
 
Door Menno Baars op 22-04-2007 om 23:09

Echt geweldig collega tegenpool!

Vrgr Menno Baars
 
 
Door Anne V. te M. op 26-01-2007 om 22:27

 
 
Door Monique de Bruijn op 05-10-2006 om 12:25

Ik zag u onlangs lopen door de stad en vroeg mij af, hoe het met u en uw gezin gaat. Google bood uitkomst en bracht mij op deze site. Wat bijzonder, dat u dit samen met uw zoon tot stand hebt gebracht. Ziet er erg professioneel en uitnodigend uit. Ik ben erg onder de indruk van uw biografie en wilde dat gewoon even laten weten.
Ik hoop, dat het goed gaat met u en de uwen!
Hartelijke groet!
 
 
Door Jeanne van Gils. op 06-09-2006 om 19:04

 
 
Door Joop Kramers op 07-08-2006 om 23:36

Na zovele jaren mijn herinneringen aan het dagboek van een co-assistent terughalend, denk ik aan de talloze treffende observaties die Alexander van Es deed; hij vertolkte een gevoel dat ook ik had, maar toen nog niet "wist". De heksenjacht tegen de auteur kan mij alsnog, na vele jaren, kwaad maken.
 
 
Door willemijn schretlen op 02-08-2006 om 20:01

Een prachtige website met jaloersmakende publicaties van mijn achterneef?! Ik ben de dochter van Jan en kreeg als co-assistent in Zwolle bijna veertig jaar geleden bij de oude kinderarts van Lookeren Campagne die Bert goed kende altijd mooie verhalen over hem te horen. Ik was toen dus al heel trots op deze familietak. Moeder Helen heeft mij een keer op een familiereunie lang geleden veel verteld over haar activiteiten in het Fortmann instituut. Zelf ben ik AVG en houd dus ook erg van krabbels. Hartelijke groet, Willemijn
 
 
Door Marc Sprenger op 02-08-2006 om 06:07

Beste Ignace,
Graag wil ik je complimenten (en vooral je zoon!), met deze mooie evenwichtige website. Is met erg veel gevoel voor kleur & vorm gemaakt. Vaak zijn websites druk&schreeuwerig. Deze is een voorbeeld voor veel andere sites!

Mooie tenteenstelling van een deel van je werk in Utrecht!

groet
Marc Sprenger
 
 
<< Pagina: 1 | 2 | >>

Plaats een reactie

Copyright 2008 | Gemaakt door CEWEB | Link's | Colofon